22 προσαγωγές μετά την εισβολή στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ

Διεκόπη το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ μετά από εισβολή 20 ατόμων της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο στούντιο. Το Δελτίο άνοιξε η Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων Ελληνικής Τηλεόρασης. Τραυματίστηκε τεχνικός, σύμφωνα με τη Λ. Κανέλλη. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Λίγο μετά την έναρξη του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, και ενώ στον αέρα βρίσκονταν η Λ. Κανέλλη και ο Π. Χαρίτος, ομάδα 20 ατόμων εισέβαλε στο στούντιο και ζήτησε να διαβαστεί ανακοίνωση της. Η Λ. Κανέλλη δήλωσε ότι ήταν θετική ως προς αυτό και τόνισε πως υπήρξε τραυματισμός τεχνικού. Η εισβολή έγινε από μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».



Δημοσιογράφοι και η ασφάλεια της ΕΡΤ παρενέβησαν και τελικά η ομάδα αποχώρησε. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ έγιναν προσαγωγές, τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα


Η ΕΣΗΕΑ για την εισβολή


Με αφορμή την αποψινή παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών, που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ημέρα εορτασμού των 50 χρόνων της Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι:

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου