Τουρκία: Επιθυμούμε χερσαία επέμβαση στη Συρία - Δεν υπάρχει συναίνεση

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία ανήκει στις χώρες που επιθυμούν χερσαία επέμβαση στη Συρία, χωρίς όμως να υπάρχει ευρεία συναίνεση ως προς αυτό το αίτημα από τις άλλες δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και κάποιες ευρωπαϊκές δυνάμεις, επιθυμούν τη χερσαία επέμβαση στη Συρία. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει συζητηθεί σοβαρά, καθώς δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση στον συνασπισμό των χωρών.

«Ορισμένες χώρες όπως εμείς, η Σαουδική Αραβία και κάποιες άλλες δυτικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πει ότι μία χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη. Αλλά το να το περιμένει κανείς αυτό μόνο από την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ δεν είναι σωστό, ούτε ρεαλιστικό. Εάν μία τέτοια επιχείρηση ξεκινήσει, θα πρέπει να γίνει από κοινού, όπως οι αεροπορικές επιδρομές», δήλωσε στο Reuters ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το ζήτημα της χερσαίας επέμβασης δεν έχει πέσει με αξιώσεις στο τραπέζι, αφού «ο συνασπισμός δεν έχει εξετάσει σοβαρά το θέμα της χερσαίας επιχείρησης. Υπάρχουν αυτοί που αντιτίθενται και υπάρχουν αυτοί που δεν επρόκειτο να συμμετάσχουν, αλλά εξέφρασαν την επιθυμία να το κάνει η Τουρκία ή κάποια άλλη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου