Στον Κόκκαλη (που έσπαγε το εμπάργκο στην Συρία) τα hot spots

Η εταιρεία Intrakat συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, πήρε την μερίδα του λέοντος στον διαγωνισμό για την προμήθεια οικίσκων για τους πρόσφυγες. Το 2012, το ThePressProject σε συνεργασία με το Wikileaks έφερε στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για σπάσιμο του εμπάργκο από μια άλλη εταιρεία του ίδιου επιχειρηματία, την Intracom.
Στον διαγωνισμό που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες για τα containers των προσφύγων, η Intrakat, του Σωκράτη Κόκκαλη, αναδείχθηκε μεταξύ των τεσσάρων νικητριών που ανέλαβαν να προμηθεύσουν 769 οικίσκους, επιφανείας 25 τετραγωνικών μέτρων ο καθένας. Μάλιστα η Intrakat ανέλαβε τους 359 από αυτούς, με την Glassart να προμηθεύει 180, την Ευρωεμπορική 180, και την ΝΕΟΚΑΤ 50.

Tο ποσό που έχει προϋπολογιστεί ανέρχεται στα 14,145 εκατ. ευρώ, και η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό, αλλά προσκάλεσε 7 εταιρίες για να καταθέσουν προσφορές. Στην προκήρυξη αναφέρεται πως λόγω του εξαιρετικά σύντομου χρόνου που ορίζεται για την προμήθεια και παράδοση των οικίσκων, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού διαδικασίες που προβλέπονται από το Π.δ. 60/2007.

Η προκήρυξη έγινε στις 23:10 την 1η Φεβρουαρίου 2016, ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Συγκεκριμένα οι εταιρείες που προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές , όπως φαίνεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού είναι οι GLASSART AE, KMS BUILDINGS ΑΕ, NESTOR C.M.C. ΑΕ , ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕ, ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ, INTRAKAT ΑΕ και ΒΗΜΚΑ ΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου