Δεκτή η προσφυγή Σφακιανάκη κατά της μετακίνησής του

Δεκτή έγινε η προσφυγή του Μανώλη Σφακιανάκη κατά της τοποθέτησής του στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνεπώς, ακυρώνεται η απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο ίδιος, με την προσφυγή του, ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρείχε σχετικός κανονισμός.Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η προσφυγή έγινε δεκτή: «Έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.»
Η μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Η μετακίνησή αυτή προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους της Αστυνομίας. Συνεργάτες του ίδιου του έκαναν λόγο για «παράξενη μεθόδευση» από μερίδα υψηλό¬βαθμων αξιωματικών.

Τόσκας: Η ΕΛΑΣ κρίνει την ικανότητα προσφοράς

«Η ΕΛΑΣ κρίνει την ικανότητα προσφοράς» και όχι η «ικανότητα δημοσίων σχέσεων», έκανε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο Ν. Τόσκας μίλησε νωρίτερα για την απομάκρυνση Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνοντας λόγο για «ντόρο». «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε. Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

«Οι κρίσεις συνεχίζονται και θα περίμενα ερώτηση όταν τελειώσουν, όχι στη μέση. Εκτός και αν είναι προσπάθεια επηρεασμού». Ενδεικτικό της κατάστασης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι, όπως είπε ο Ν. Τόσκας, «τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν τους είπαμε 'κρίνετε κατά συνείδηση'. Είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου