Παππάς: «Ξεχάστε την οικουμενική κυβέρνηση»

«Πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός όσων ονειρεύονται να επανέλθουν διά της πλαγίας τις καρέκλες που τους στέρησε ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο Νίκος Παππάς για τα σενάρια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ εξήγησε το σχέδιό του για την κρατική διαφήμιση
Σίγουρος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα παραμείνει συμπαγής στις ψηφοφορίες που έρχονται, εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην εφημερίδα «Παρόν», αποκλείοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Για το Προσφυγικό, ο Νίκος Παππάς είναι πως είναι ένα θέμα που ξεπερνά κάθε μεμονωμένη κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως η ελληνική έχει κινηθεί σε όλα τα επίπεδα ώστε αφενός να πιέσει για τη λύση του προβλήματος στις περιοχές της σύρραξης, αφετέρου να εξασφαλίσει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές και να απομονωθούν οι λογικές των τειχών στα σύνορα.

«Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής»
Αναφερόμενος στο θέμα των εκβιασμών αλλά και την κρατική διαφήμιση, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «Η αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, για το τι τύπου κριτική εκστομίζει. Η κρατική διαφήμιση είναι ένα διαχρονικό σκάνδαλο και θα έλεγα σε άπαντες να είναι βέβαιοι πως θα χυθεί άπλετο φως και από εδώ και πέρα η κρατική διαφήμιση θα μοιράζεται με όρους ισονομίας και ισηγορίας... Η ΝΔ αντιδρά γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της. Διότι κάτω από τις φτερούγες της έβρισαν κάλυψη πολλοί». Ακόμη, είπε πως τις επόμενες ημέρες «θα ξετυλιχτεί ένα κουβάρι» σχετικά με τους εκβιασμούς. «Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής: κανάλια, τράπεζες, πολιτικοί», τονίζει.

Διευκρινίζοντας τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση να δίνει την κρατική διαφήμιση, ο κ. Παππάς σε ερώτηση «Για παράδειγμα, η «Αυγή», που έχει χαμηλή κυκλοφορία, τι θα εισπράττει;» απάντησε: «Θα εισπράττει ανάλογα με την κυκλοφορία της. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε κανόνες, ώστε η κρατική διαφήμιση να μοιράζεται με τρόπο διαφανή. Και επανέρχομαι, επειδή η διαδικτυακή διαφήμιση ακουμπάει τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται πως λειτουργούν κάποια κυκλώματα - και εδώ συμφωνεί η ΕΝΕΔ και ο ΣΔΕ-, η διαφήμιση πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια. Και για να υπάρχει διαφάνεια πρέπει να υπάρχει μητρώο».

Τέλος, εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει κανονικά, καθώς Η διαδικασία που έχουμε ακολουθήσει είναι πλήρως συμφωνημένη με το Σύνταγμα, πλήρως θωρακισμένη νομικά», διευκρινίζοντας πως όποιος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν πάρει άδεια, θα κλείσει και η Digea θα διακόψει το σήμα του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου