Συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, ζητά το μπλόκο της Νίκαιας

Ομόφωνη απόφαση να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη έβγαλε η σύσκεψη της Νίκαιας, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 68 μπλόκων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων.
Την απόσυρση του ασφαλιστικού μεταξύ αλλων αιτημάτων, ζητά για άλλη μια φορά το μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο επιθυμεί να συναντήσει τον πρωθυπουργό, την Τρίτη σε ξεχωριστή συνάντηση.

Τα υπόλοιπα θέματα που θέτουν προς συζήτηση είναι:

-κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ,

-κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης,

-αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί,

-αφορολόγητο πετρέλαιο,

-μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος,

-κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια,

-καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ λόγω κόκκινων δανείων

-κατάργηση του φόρου στο κρασί και απόσυρση των μέτρων για φορολογία στο τσίπουρο

Ο κ.Μπούτας ανακοίνωσε πως όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή,οι αγρότες θα κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στις γενικές διαμαρτυρίες. 


«Εμπλοκή» στα Τέμπη


Στο μεταξύ, φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή ως προς τη συμμετοχή εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρ' ότι αντιπροσωπεία πέντε ατόμων από το μπλόκο έχει αναχωρήσει ήδη για την Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν τον πρωθυπουργό, καθώς οι ίδιοι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου