Ασφυξία στην Ειδομένη

Η κίνηση της ΠΓΔΜ να απαγορεύσει την διέλευση Αφγανών και όσων δεν έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, έχει εγκλωβίσει πάνω από 4.500 πρόσφυγες στην περιοχή της Ειδομένης. Με πολύ αργούς ρυθμούς η ροή των προσφύγων από το Ιράκ και την Συρία. Μόλις 80 πρόσφυγες την ημέρα δέχεται πλέον η Αυστρία.
Η ΠΓΔΜ αποφάσισε την Κυριακή να μην επιτρέπει την διέλευση σε όσους πρόσφυγες δεν διαθέτουν διαβατήριο ή ταυτότητα, ενώ απαγόρευσε τελείως την διέλευση στους Αφγανούς. Έτσι, πλέον μόνο Σύροι και Ιρακινού μπορούν να περνούν τα σύνορα της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ροή πλέον γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, καθώς δεν περνούν πάνω από 100 άτομα την ώρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ασφυξία στην Ειδομένη. Εκεί, βρίσκονται περίπου 4.500 πρόσφυγες που περιμένουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του βενζινάδικου, στο ύψος του Πολυκάστρου, έφτασαν την Κυριακή περίπου 80 λεωφορεία, με ορισμένους πρόσφυγες να αποφασίζουν να περπατήσουν ως και 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην ουδέτερη ζώνη.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, επικαλούμενες ανάλογη τακτική της Σερβίας, η οποία επίσης απαγόρευσε την διέλευση στους Αφγανούς, ενώ το πρόβλημα ξεκινάει από την Αυστρία η οποία δέχεται πλέον στα εδάφη της μόλις 80 πρόσφυγες την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδομένη: Σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής προχώρησε ομάδα Αφγανών, που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση διέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου