Κίνδυνο πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας βλέπει ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά πως η ανάμειξη της Άγκυρας στην Συρία, εγκυμονεί ρίσκα, θέτοντας σε κίνδυνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία. Συνεδριάζει την Παρασκευή στις 22:00 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητήθηκε από την Ρωσία, η οποία εξέφρασε ανησυχίες για τα σχέδια της Τουρκίας να στείλει χερσαία στρατεύματα στην Συρία.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε« Η Τουρκία εμπλέκεται στην Συρία. Εκεί, υπάρχει κίνδυνος πολέμου. Αυτός είναι ο λόγος που συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας». Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν: ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση. Όμως δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους».

Τέλος, ο Φρανσουά Ολάντ επέμεινε πως η Μόσχα πρέπει να πειστεί ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση, κάτι που θα ευνοήσει και τα ρωσικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου