Συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα για οικονομία και προσφυγικό

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, προκειμένου να συζητήσουν για την ελληνική οικονομία και τις προσφυγικές ροές από τη Συρία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας «ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος».

Παράλληλα, έγινε λόγος για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με τη γερμανίδα καγκελάριο να συμφωνεί πως θα πρέπει να υπάρξει ενεργή συμμετοχή από τις χώρες της ΕΕ. «Συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου