Το Βέλγιο επαναφέρει τους ελέγχους στα συνορα με τη Γαλλία

Την προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στη μεθόριο με τη Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα το Βέλγιο, προκειμένου να ανακόψει τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων από το στρατόπεδο του Καλαί - «Πλήγμα» για τη Σένγκεν, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
«Έχουμε ενημερώσει την Κομισιόν ότι θα παρεκκλίνουμε προσωρινά από τους κανόνες της Σενγκεν"», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, στην προσπάθειά του να περιοριστούν οι εντάσεις με τους ντόπιους και να μειωθεί η αστυνομική παρουσία στην είσοδο της Σήραγγας έδωσε στους μετανάστες που διαμένουν στη «Ζούγκλα» διορία μέχρι το βράδυ της Τρίτης: «είτε θα φύγουν αυτοβούλως, είτε θα εκδιωχθούν βιαίως», ανακοίνωσε.

VIDEO για την κατάσταση στο Καλαί



Ακτιβιστές και κάτοικοι της περιοχής ωστόσο προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να μην εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη μερική κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού. Η δικαστής Βαλερί Κεμενέρ του διοικητικού δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση, αφού άκουσε τα επιχειρήματα των δικηγόρων και των δύο πλευρών, ανακοίνωσε ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί σήμερα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συρρεύσει στο Καλαί τον τελευταίο χρόνο, προσπαθώντας να φτάσουν στη Βρετανία. Το Λονδίνο ωστόσο αρνείται να τους δεχθεί, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που θα πετύχαινε με αυτόν τον τρόπο θα ήταν να πολλαπλασιαστούν οι μετανάστες που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα. 

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου