Πρεμιέρα για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ξεκίνησε η αποστολή της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο: Η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton βρίσκεται κοντά στη Λέσβο, η γερμανική φρεγάτα «fgs-bonn», υπό την τακτική διοίκηση της οποίας τελεί η νατοϊκή αποστολή θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο και η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέψει για ανεφοδιασμό για να αναλάβουν δράση
Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υλοποίηση αιτημάτων της γερμανικής τακτικής διοίκησης της νατοϊκής αποστολής όσον αφορά τη διάθεση πλοίων από κράτη-μέλη της Συμμαχίας για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής.
Σημειώνεται ότι στη διαχείριση των προσφυγικών ροών συμμετέχουν έντεκα πλοία του Στόλου, παράλληλα με την εκτέλεση της εθνικής αποστολής.

Αμερικανός ο επιχειρησιακός διοικητής

Επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής ορίστηκε ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command - JFC) στη Νάπολη, ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMG2) που έχει αναλάβει την εκτέλεση της αποστολής υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) που εδρεύει στο Νόρθγουντ της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου