Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για το προσφυγικό, από τον πάπα Φραγκίσκο

Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα για την προσφυγική κρίση, έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε πλήθος πιστών που είχε κατακλύσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
«Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις. Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς - χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα - τις διαπραγματεύσεις. Συγχρόνως, δέχθηκα με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία και καλώ όλους σας να προσευχηθείτε ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη», είπε στο μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου