Με σκληρή ατζέντα ο Σόιμπλε στη G20

Με σκληρή ατζέντα «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και διαμηνύοντας ότι «τα περιθώρια νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί» προσήλθε στη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι στη Σαγκάη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι τα περιθώρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί... και πρέπει να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να επιτύχουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων» είπε ο Σόιμπλε στη Σαγκάη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών και των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Ο Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη πως «θα ήταν τρομερό λάθος» να σταματήσει ή να αποδυναμωθεί ο έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών στις αγορές.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι η επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να δημιούργησε την επόμενη κρίση.

«Αν θέλεις η πραγματική οικονομία να αναπτυχθεί δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί με τις οποίες αποφεύγεις τις μεταρρυθμίσεις» επέμεινε ο Σόιμπλε. «Το να μιλάμε για πακέτα τόνωσης της οικονομίας απλώς μας αποσπά από το αληθινό έργο που έχουμε μπροστά μας».

Φούσκες, κίνδυνοι και οικονομία-ζόμπι

«Το μοντέλο της ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από νέο χρέος έχει φτάσει στα όριά του. Δημιουργεί νέα προβλήματα, αυξάνει τα χρέη, δημιουργεί φούσκες και ανάληψη υπερβολικών κινδύνων, μετατρέποντας την οικονομία σε ζόμπι» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου