Στους 44.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ολοένα αυξανόμενος είναι ο αριθμός των προσφύγων που εγκλωβίζονται στη χώρα, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου την περασμένη εβδομάδα. Στους 44.035 ανήλθαν την Κυριακή 13 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλε η Βουλγαρία
Στον καταυλισμό της Ειδομένης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, διαμένουν περίπου 12.000 άνθρωποι, ενώ σε διάφορα σημεία της Αττικής φιλοξενούνται 10.987 πρόσφυγες. Από αυτούς, οι 4.166 είναι στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και οι 3.300 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη, Κως, Φαρμακονήσι, Πάτμο, Κάλυμνο, Σαμοθράκη βρίσκονται 8.904 άνθρωποι σε δομές φιλοξενίας ενώ έχουν καταγραφεί ακόμη 2.702 αφίξεις. Μόνο στην Λέσβο παραμένουν 5.310 πρόσφυγες.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Βόρεια Ελλάδα φιλοξενεί συνολικά 23.042 πρόσφυγες. Μετά την Ειδομένη, στο στρατόπεδο Μαζαράκη στο Χέρσο του Κιλκίς διαμένουν 3.640 πρόσφυγες και στη Νέα Καρβάλη 3.370.


Ανθρωπιστική βοήθεια από την Βουλγαρία

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, την Παρασκευή 11 Μαρτίου εστάλησαν επτά φορτηγά με προμήθειες που περιείχαν 4.850 κουβέρτες, 155 σκηνές, 500 στρώματα, 150 κρεβάτια, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και άλλα υλικά πρώτης ανάγκης.

Η Βουλγαρία που έχει αναπτύξει στρατό στα νότια σύνορά της, ώστε να μην επιτραπεί η διέλευση σε πρόσφυγες από την Ελλάδα, προχώρησε στην αποστολή της βοήθειας μετά από εισήγηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Ακόμη, μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, το ένα από τα φορτηγά παρέδωσε στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα καυσόξυλα, τα οποία προσέφερε το βουλγαρικό υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου