Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ -VIDEO- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν εντοπίσει και κρατούν στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας στο έδαφος της χώρας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν το απόγευμα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί έφυγαν το πρωϊ από τον καταυλισμό της Ειδομένης και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από αφύλαχτο σημείο.

Κάτοικοι του μικρού ακριτικού χωριού Μόιν αντίκρυσαν με μεγάλη έκπληξη την μαζική αυτή είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο χωριό.Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτοί ανέρχονται στους περίπου 30, εκ των οποίων επτά με οχτώ είναι Έλληνες φωτορεπόρτερ.
Ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές της ΠΓΔΜ στις 01:21 το πρωί της Τρίτης, και βρίσκεται καθ' οδόν στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.


Κυρίτσης: Η Ελλάδα δεν κατευθύνει τους πρόσφυγες να περάσουν κλειστά σύνορα

«Το ελληνικό κράτος δεν παίζει το κρυφτό. Οι ελληνικές αρχές ούτε κατευθύνουν, ούτε διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν κλειστά σύνορα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν αποτρεπτικά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», τονίζει ο Γιώργος Κυρίτσης στην ανακοίνωσή του.

«Με την ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση καλεί πρόσφυγες και μετανάστες να μην πιστεύουν την παραπληροφόρηση από επιτήδειους, αλλά να εμπιστεύονται τις ελληνικές αρχές για τη μεταφορά και την προσωρινή φιλοξενία τους στους διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας», συμπληρώνει.

Αργότερα το βράδυ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μέσω του λογαριασμού τους στο τουίτερ, ενημέρωσαν πως όσοι πέρασαν στα εδάφη της ΠΓΔΜ μεταφέρονταν πίσω στην Ελλάδα με φορτηγά του στρατού


Αυτό είναι το φυλλάδιο που μοιράστηκε στην Ειδομένη
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου