Η ΠΓΔΜ στέλνει πίσω τους πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα


Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν σπεύσει στο χωριό Μόνι που βρίσκεται κοντά στο ελληνικό χωριό Χαμηλό, για να μην επιτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τελικά τα σύνορα να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.

Οι πρόσφυγες που ξεκίνησαν από την Ειδομένη διέσχισαν έναν χείμαρρο σχηματίζοντας μια «ανθρώπινη αλυσίδα» και βρήκαν τρόπο να περάσουν έναν φράχτη τον οποίο είχαν στήσει οι σκοπιανές αρχές, αναφέρει ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές των Σκοπίων μεταφέρουν όσους πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα στη Γευγελή για να προχωρήσουν στη διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως «ανοίγουν μέτωπο» με την Αθήνα, καθώς πηγές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ φέρονται να κατηγορούν την Ελλάδα για όσα εξελίχθηκαν στην Ειδομένη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος των Sunday Times κ. Bojan Pancevski, κυβερνητικές πηγές της FYROM κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι οργάνωσαν το παράνομο πέρασμα των συνόρων από τους πρόσφυγες.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου