Αντίθετος σε κάθε νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε

Aντίθετος σε κάθε νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για λόγους αρχής δήλωσε ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, παρότι οι δανειστές έχουν δεχθεί να ανοίξουν τη συζήτηση για το θέμα - «Απάντηση» από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγα
Όπως είπε ο Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, δεν έχει επιχείρημα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους για να παρουσιάσει στον γερμανό νομοθέτη, στη γερμανική κοινή γνώμη «απέναντι στην οποία έχω υποχρεώσεις για τον προϋπολογισμό».

Εντωμεταξύ, μετά από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «είχαμε δώσει μια υπόσχεση πριν από πολύ καιρό ότι αν η ελληνική κυβέρνηση εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, θα κάναμε τα απαραίτητα για να το καταστήσουμε βιώσιμο (το ελληνικό δημόσιο χρέος)»

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε εκτίμησε πως η αξιολόγηση για τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση θα κλείσει τον Απρίλιο. 

Το κουαρτέτο αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσουν την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, γνωστοποίησε χθες ο Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, οι συζητήσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την «εαρινή σύνοδο» του ΔΝΤ που αναμένεται να διεξαχθεί από 17 έως τις 19 Απριλίου στην Ουάσινγκτον. «Αυτό μου φαίνεται πως είναι ένα χρήσιμο χρονοδιάγραμμα», εκτίμησε.

Όπως είπε, είναι «πεπεισμένος» πως είναι «απολύτως πιθανό να ελαφρυνθεί το χρέος χωρίς "κούρεμα"» κάτι που θεωρείται «κόκκινη γραμμή» από ορισμένους. Είναι πιθανό να «παίξουμε» με την ωρίμανση του χρέους, είπε.

Π.Ρήγας: «Η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει»

Μιλώντας στον Real FM, o γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «απαντά» στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας πως «εχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία και η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει, ανεξάρτητα των δηλώσεων του ή της σκληρής στάσης του ΔΝΤ».

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και επανέλαβε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πως οι δανειστές δεν έχουν λόγω να επιμένουν σ 'αυτό εφόσον έχουμε καλύψει το δημοσιονομικό κενό που προέβλεπε η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου