Γαλλία: Το αεροδρόμιο της Τουλούζης εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου

Το αεροδρόμιο της Τουλούζης στη νότια Γαλλία εκκενώθηκε σήμερα το πρωί για να γίνει επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου, διευκρίνισαν οι γαλλικές αρχές, καθώς η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού την επομένη των φονικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

Ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο και εκκενώθηκε ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου καθώς διεξάγονται επιχειρήσεις επαλήθευσης, έγινε γνωστό από τη νομαρχία της Τουλούζης.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που επρόκειτο να ταξιδέψει δήλωσε ότι το κύριο κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε σε δύο φάσεις από τις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και ότι επετράπη ξανά στον κόσμο να επιστρέψει σε μια από τις αίθουσες γύρω στις 08:15 τοπική ώρα (09:15 ώρα Ελλάδος), ενώ μια άλλη αίθουσα παρέμεινε κλειστή. 

Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου ανέβαζαν στο Twitter φωτογραφίες που έδειχναν επιβάτες να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μπροστά από τον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων και των αφίξεων. "Προχωρούμε σε μια επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεθοριακής αστυνομίας χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου