Στην ανάγκη αυστηρότερου ελέγχου των συνόρων συμφώνησαν Μέρκελ και Ολάντ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκαν στο Παρίσι και συμφώνησαν στην ανάγκη οι έλεγχοι των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν αυστηρότεροι και αποτελεσματικότεροι.
Η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στην Τουρκία και της επαφές της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε πως «οι προσπάθειες μας δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αναγνωρίζω ότι η Τουρκία περιμένει κι εκείνη από εμάς να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα». Παράλληλα η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν παραμένει προσηλωμένος στην επιτυχία της εκεχειρίας με συνέχιση των επιθέσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα.

«Η επίσκεψη της καγκελαρίου στο Παρίσι έχει ως στόχο να συγκεκριμενοποιηθούν τα θέματα και να προχωρήσει η τελική φάση το σαββατοκύριακο, ώστε να επιτευχθεί το μάξιμουμ αποτέλεσμα την Δευτέρα», είπε Γάλλος διπλωμάτης ενώ εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, αναφερόμενος στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, διευκρίνισε ότι «Η αναδιανομή των ίδιων των προσφύγων δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, επειδή τα άλλα σημεία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου