Χρηματοπιστωτικός τομέας και «κόκκινα» δάνεια στη συνάντηση κυβέρνησης - θεσμών

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».
Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

Μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζήτησαν οι θεσμοί

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.

Ζήτημα κατάργησης του ισχύοντος συστήματος για το έμμεσο αφορολόγητο όριο των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάστασή του από σταθερό αφορολόγητο αλλά σε χαμηλότερο ύψος, έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών στο οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν ότι το σημερινό ύψος είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις εξαιτίας της κρίσης.

Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να υπάρξει μια παραλλαγή του παλαιότερου συστήματος με το σταθερό αφορολόγητο (παλαιότερα ήταν στις 12.000 ευρώ, στη συνέχεια υπήρξαν δύο μειώσεις που το προσδιόρισαν στις 5.000 ευρώ και στο τέλος αντικαταστάθηκε από τη σημερινή έκπτωση φόρου).

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για μεθαύριο Σάββατο.
Στις 11.00 αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».
Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).


Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Β. Αποστόλου με τους εκπροσώπους των θεσμών

Χρήσιμη και παραγωγική και σε πολύ καλό κλίμα χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως είπε παρουσιάσαμε το πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα και εξηγήσαμε τις ιδιαιτερότητες του χώρου που επικρατούν στην Ελλάδα οι οποίες και δικαιολογούν τις επιλογές της κυβέρνησης όχι μόνο στα θέματα ανάπτυξης αλλά και στα ζητήματα που συζητήσαμε με τους αγρότες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ζητήματα το οποία, όπως επισήμανε, «θα συνεχίσουν να αποτελούν θέματα στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου