Κλείσιμο της Ειδομένης βλέπει ο Μουζάλας

Την εκτίμηση ότι η δίοδος της Ειδομένης δεν θα ανοίξει ξανά, φέρεται να έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην συνάντησή του με δημάρχους και περιφερειάρχεςΣύμφωνα με πληροφορίες που διοχετευτηκαν στον Τύπο το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιάννης Μουζάλας είπε στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες πως η Ειδομένη δεν θα ανοίξει ξανά για τους πρόσφυγες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε κρίση η οποία θα διαρκέσει από 2 ως 3 χρόνια, ενώ σημείωσε πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει διαχωρισμός των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, καθώς η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με την σειρά τους, ζήτησαν από τον κ. Μουζάλα να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός ώστε να γίνει σωστή διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών που θα παραμείνουν στην χώρα.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει της Συνόδου της ερχόμενης Δευτέρας, ασκεί πιέσεις στην Τουρκία ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, με ευρωπαίους αξιωματούχους να διαρρέουν πως ζητείται να μπει πλαφόν 1.000 πρόσφυγων την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου