«Πράσινο φως» από Σκουρλέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχει υπογράψει τη περιβαλλοντική αδειοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΚ. «Κοινωνικό συμβιβασμό» ζήτησε για την επένδυση στις Σκουριές, ενώ ανήγγειλε επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.

«Να σας δώσω και μια είδηση, υπέγραψα σήμερα (31/3) την άδεια για το γήπεδο της ΑΕΚ», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, χωρίς να σχολιάσει κάτι περισσότερο για το θέμα.


«Να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη στις Σκουριές»
«Η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή, από την πρώτη ημέρα, και στοχεύει στη διασφάλιση της νομιμότητας τους δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν, βεβαίως, και πολιτικά ζητήματα σε σχέση με την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της επένδυσης στις Σκουριές. Μια τόσο μεγάλη επένδυση, για να προσχωρήσει, πρέπει, πέραν των άλλων, να διασφαλίζει και την κοινωνική ειρήνη».

Τόνισε επίσης ότι «πώς μπορεί να προχωρήσει η επένδυση στις Σκουριές όταν είναι συνυφασμένη με τον κοινωνικό διχασμό; Θα έβλεπα, λοιπόν, έναν συμβιβασμό που προϋποθέτει η μία πλευρά να μπορεί να αναγνωρίζει στην άλλη, ότι κάνει ένα βήμα πίσω. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο μπορεί να συμβάλλει, αλλά δεν θα βάλει νερό στο κρασί του. Υπαρχουν αρκετά ζητήματα, όπως π.χ. αυτό της μεταλλουργίας του smelting, δεν έχουν κλείσει».

Για το φυσικό αέριο


Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας στο φυσικό αέριο ο υπουργός αφού σημείωσε ότι η σχετική διαπραγμάτευση δεν δίνεται από το υπουργείο Ενέργειας, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι τιμές του καυσίμου θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι και ότι το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση προκειμένου να απελευθερωθούν επενδυτικές δυνάμεις. Σημείωσε, δε, ότι η μείωση των τιμών είναι σημαντικά μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία (24% σε σχέση με πέρυσι) από ότι στην Αττική (11%) και απέρριψε τα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις στα τέλη μεταφοράς του φυσικού αερίου.

Αναφορικά με τη χρήση του φυσικού αερίου ανήγγειλε επέκταση του δικτύου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη, Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα καθώς και σε Πάτρα, Βέροια, Ορεστιάδα, Άμφισσα, Λειβαδιά και Καρπενήσι σε υγροποιημένη μορφή.

Ευχαριστίες της ΑΕΚ 

«Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας ευχαριστούν δημόσια τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για την υπογραφή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ελπίζουμε πλέον βάσιμα ότι σε πολύ λίγο θα έχουμε στα χέρια μας και την οικοδομική άδεια για το μεγάλο έργο, που περιμένει με ανείπωτη προσδοκία ο κόσμος της ΑΕΚ. Το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου