Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφο

Με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει το νέο κρούσμα βίας κατά δημοσιογράφου από μέλη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.» Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» Πέτρο Αναστασιάδη, ο οποίος κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «τα μέλη της «Χρυσής Αυγής», που ήταν παρόντα, δημιούργησαν ένταση, μεταξύ των παρευρισκομένων, όταν το λόγο πήρε ο Περιφερειακός Σύμβουλός της Ηλίας Παναγιώταρος και εν συνεχεία προκαλούσαν και προπηλάκιζαν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν και να μην παρακολουθήσουν το ρατσιστικό του παραλήρημα.

Εν μέσω προπηλακισμών και ύβρεων, στελέχη της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν και χτύπησαν τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Π. Αναστασιάδη, με συνέπεια να διακοπεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά το βίαιο αυτό επεισόδιο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τους τραμπουκισμούς, τη βιαιότητα, τη βάναυση και προκλητική συμπεριφορά, καθώς και τη συνεχή στοχοποίηση των δημοσιογράφων εκ μέρους των μελών και στελεχών της «Χρυσής Αυγής», ως τις προσφιλείς μεθόδους της για την επιβολή των απόψεών της.

Η ΕΣΗΕΑ ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού της κοινωνίας και στο βαθμό που της αναλογεί, θα αντισταθεί σε κάθε εκδήλωσή τους. Καλεί τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ να προβάλουν αντίσταση σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου