«Απετράπη νέα τρομοκρατική επίθεση» στη Γαλλία, συλλήψεις και στο Βέλγιο

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή Argenteuil dans le Val-d΄Oise έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης που οδήγησε στη σύλληψη ενός υπόπτου για τρομοκρατία μετά από εισβολή των ειδικών μονάδων σε πολυκατοικία που εκκενώθηκε. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας «αποφεύχθηκε τρομοκρατικό σχέδιο». Έξι άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό στις Βρυξέλλες.
Oι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Γάλλο υπήκοο που είναι ύποπτος ότι ανήκει σε ένα δίκτυο μαχητών που σχεδίαζε μια επίθεση στη Γαλλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα έκανε τις ανακοινώσεις ενώ η επιχείρηση βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη. Ο Cazeneuve δήλωσε: «Η σύλληψη είναι αποτέλεσμα προσεκτικής έρευνας που διήρκησε πολλές εβδομάδες από τις μυστικές υπηρεσίες. Ο άνδρας που συνελήφθη εμπλέκεται σε δίκτυο τρομοκρατών που σκόπευε να χτυπήσει τη χώρα μας».

Η σύλληψη αυτή βοήθησε «να αποτραπεί μια συνωμοσία στη Γαλλία που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο», πρόσθεσε. «Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», διευκρίνισε ο Καζνέβ.

Μετά τη σύλληψή του από την γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, πραγματοποήθηκε έφοδος σε κτίριο με διαμερίσματα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Αρζεντέγ. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ITele μετέδωσε ότι στο σπίτι του άνδρα αυτού βρέθηκαν εκρηκτικά.


Έξι άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο
Εντωμεταξύ το βράδυ της Παρασκευής σε 6 συλλήψεις προχώρησε και η Βελγική αστυνομία στα πλαίσια της έρευνας για τα χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστεια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου