Γαλλία: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καταφέρθηκε εναντίον της γαλλικής ακροδεξιάς

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επέκρινε σήμερα το Εθνικό Μέτωπο, το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας, το οποίο κατηγόρησε ότι στοχοθετηθεί μια σειρά «αποδιοπομπαίων τράγων» χωρίς να δίνει ούτε «λύσεις» ούτε «συγκεκριμένες προτάσεις».«Το Εθνικό Μέτωπο, πρόκειται για ένα κόμμα που αναγνωρίζει υπεύθυνους, αποδιοπομπαίους τράγους: τους μετανάστες, την κυβέρνηση, την ανατολική Ευρώπη, τους Ευρωπαίους, τους Γερμανούς, οποιονδήποτε» επισήμανε ο Σουλτς σε δηλώσεις που έκανε στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλλίας I-Télé.


«Όταν τίθεται συγκεκριμένα το ζήτημα του (να δοθούν) λύσεις, για παράδειγμα, σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις ή τον αθέμιτο ανταγωνισμό: σιωπή, τίποτα!» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


«Γνωρίζετε άραγε συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους του Εθνικού Μετώπου για αυτά τα προβλήματα; Πού είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις αυτού του κόμματος;» διερωτήθηκε ο Γερμανός αξιωματούχος.


Επιπλέον ο Μάρτιν Σουλτς μετρίασε την επιτυχία του κόμματος στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.


Αναφερόμενος στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2015, σημείωσε ότι το Εθνικό Μέτωπο «έλαβε, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται περίπου στο 58%, στον δεύτερο γύρο, το 37%».


«Πρόκειται συνολικά για το 15- 16% του πληθυσμού της Γαλλίας, επομένως αυτό σημαίνει ότι το 84- 85% των Γάλλων ψήφισε υπέρ άλλων κομμάτων».


«Είναι ΕΝΑ κόμμα, όχι ΤΟ κόμμα των Γάλλων» συμπέρανε ο Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου