Ημερίδα για θέματα παραβίασης δημοσιογραφικής δεοντολογίας

Ημερίδα με θέμα “Πώς και γιατί παραβιάζεται η δεοντολογία στα Μ.Μ.Ε. (2009-2015);” την Τετάρτη 16 Μαρτίου, 10:00-15:00, στο αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” στα Προπύλαια από το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα γίνει παρουσίαση της ομώνυμης έρευνας που διεξήχθη από 1/6/2014 έως 20/12/2015 με την συμβολή της χορηγίας του τέως Πρύτανη, ομότιμου καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλου.

Η έρευνα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση του νέου επικοινωνιακού πλαισίου την περίοδο της κρίσης και εστιάζει συγκεκριμένα σε θέματα παραβίασης της δεοντολογίας στα Μ.Μ.Ε. (media ethics). Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται δειγματοληπτικά τόσο οι πρακτικές και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών φορέων της ρύθμισης της δεοντολογίας (Ε.Σ.Ρ και Ε.Σ.Η.Ε.Α.) όσο και των μη κυβερνητικών θεσμών καταγραφής και μελέτης της τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (Παρατηρητήριο ενάντια στον φασιστικό και το ρατσιστικό λόγο στα Μ.Μ.Ε. και Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής). Αναλύονται σε βάθος οι περιπτώσεις της παραβίασης της δεοντολογίας στην περίπτωση των οροθετικών γυναικών και το ευρύτερο πρόβλημα του εκφασισμού των ΜΜΕ με μελέτες πεδίου την περίπτωση του «Πρώτου Θέματος» και την κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου