Ντ. Κοστέλο: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος Απριλίου

Μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο «κουαρτέτο», Ντέκλαν Κοστέλο, κατά τη συνάντηση μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Ντέκλαν Κοστέλο ενημέρωσε την αντιπροσωπεία υου Ευρωκοινοβουλίου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι "γεφυρώσιμες", όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση", ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι "δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα".

Ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής. Ο κ. Ξυδάκης έκανε επίσης λόγο για "αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη" και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου