Το πρόβλημα του χρέους βρίσκεται στο τραπέζι δηλωνει ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

"Πρώτη φορά ειπώθηκε με τόση σαφήνεια και καθαρά από τον Πρόεδρο του Eurogroup αλλά και τον αρμόδιο Επίτροπο ότι θα πρέπει αμέσως μετά την αξιολόγηση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους." Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των Υπουργών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες .Ο Σαπέν προσδιόρισε  μάλιστα και το χρονοδιάγραμμα να ξεκινά τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλιο είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΔΝΤ είναι δυνατόν να ξεκινήσει η συζήτηση και είναι ένα χρήσιμο χρονοδιάγραμμα.

"Αν βρισκόμαστε εκεί για το χρέος, είναι γιατί το ΔΝΤ συμμετέχει" στο πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, λέγοντας πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν "ξεπεράσει" τις διαφωνίες τους για τη στάση που θα υιοθετήσουν απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι συζητήσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από την "εαρινή σύνοδο" του ΔΝΤ που αναμένεται να διεξαχθεί από 17 έως τις 19 Απριλίου στην Ουάσινγκτον. "Αυτό μου φαίνεται πως είναι ένα χρήσιμο χρονοδιάγραμμα", εκτίμησε.

Ο Σαπέν, δήλωσε επίσης πως είναι "πεπεισμένος" πως είναι "απολύτως πιθανό να ελαφρυνθεί το χρέος χωρίς 'κούρεμα'" - καθαρή απομείωση του ύψους του - κάτι που θεωρείται "κόκκινη γραμμή" από ορισμένους. Είναι πιθανό να "παίξουμε" με την ωρίμανση του χρέους, είπε.

Πολύ περισσότερο, υποστήριξε ο κ,.Σαπέν που αυτή η χώρα δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεςι στο προσφυγικό ζήτημα.

Οι δηλώσεις του Μισέλ Σαπέν στα γαλλικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου