Επιμένει σε παραίτηση Μουζάλα ο Καμμένος

Επιμένει εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος, στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ νωρίτερα υπογράμμιζε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. Συγγνώμη για την εκ παραδρομής αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία ζητά με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη της κυβέρνησης
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με μέλη της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη «θύελλα» που προκλήθηκε από την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που συμμετείχαν, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο προεδρος της Βουλής Ι.Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε ο Πάνος Καμμένος, αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη. 

«Η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά δεν έχει την εμπιστοσύνη μας ο Γ. Μουζάλας» τόνισε ο υπουργός Άμυνας, βγαίνοντας από το Μαξίμου, συμπληρώνοντας πως οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρες και πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Σύνοδο Κορυφής.Κάλυψη στον Μουζάλα από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, παρέχει κάλυψη στον κ. Μουζάλα, με τα στελέχη της να χαρακτηρίζουν υπερβολικές τις αντιδράσεις εναντίον του. 

«Η αντίδραση Καμμένου είναι τουλάχιστον υπερβολική. Είναι υπεραντίδραση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα έχουμε όλοι και όχι μόνο οι ΑΝΕΛ, πρόσθεσε. Κόκκινες γραμμές έχει και ο κ. Μουζάλας που έχει δώσει τον εαυτό του και την ζωή του σε αυτό το θέμα, είπε ο κ. Ξυδάκης προσθέτοντας πως ο κ. Μουζάλας αναγνώρισε το λάθος και τέλος. Το θέμα δεν θα έπρεπε να έχει άλλες προεκτάσεις. Δεν υπάρχει πολιτικό βάθος σε αυτήν την υπόθεση, σημείωσε ο κος Ξυδάκης.

Με την παρέμβαση του πρωθυπουργού θα λυθεί το ζήτημα Μουζάλα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Κατά της παραίτησης του κ. Μουζάλα τάχθηκαν, επίσης, τόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Παπαδημούλης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου