Συνελήφθησαν 14 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στο Καλαί

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες που φέρεται να πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς. Οι ύποπτοι, ηλικίας 18 ετών έως 48 ετών, κρατούνται από την Τετάρτη και σύμφωνα με το κατηγορητήριο την νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν εναντίον τριών Σύρων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί . Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους "σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών".
Οι άνδρες "προσπάθησαν να μην αφήνουν ίχνη των επιθέσεων τους" και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, αλλά "κάποιοι τους αναγνώρισαν ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν 'Αστυνομία' και χρησιμοποίησαν κλομπ", ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι και οι πέντε φερόμενοι δράστες "διεξήγαγαν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί".

Εντωμεταξύ δεκατέσσερις ακροδεξιοί διαδηλωτές συνελήφθησαν σήμερα στο Καλαί έπειτα από μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά της παρουσίας σε κοντινή απόσταση από αυτήν την πόλη στη βόρεια Γαλλία χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να μεταβούν στη Βρετανία με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, σύμφωνα με τις αρχές. 

Συνολικά, 80 μέλη της οργάνωσης Generation identitaire (Γενιά της Ταυτότητας) συμμετείχαν νωρίς το πρωί σε αυτή τη διαδήλωση που έγινε χωρίς την άδεια των αρχών, οι οποίες διέλυσαν το πλήθος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τη νομαρχία του Πα ντε Καλαί. 

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο γέφυρες στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου