Κάλεσμα προς τους πρόσφυγες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτοςΈκκληση προς τους πρόσφυγες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας απευθύνει η κυβέρνηση, μετά και τη μαζική έξοδο προσφύγων από την Ειδομένη προς την ΠΓΔΜ τη Δευτέρα.
Καλεί, επίσης, εθελοντικές οργανώσεις και αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την έγκυρη πληροφόρηση προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για την προσφυγική κρίση υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, υπήρξε ενημέρωση και προγραμματισμός και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ειδομένη.

Σε δήλωσή του κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης μετέφερε την έκκληση της κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες να μην εμπιστεύονται ψέματα που διανέμονται π.χ. μέσω φυλλαδίων από «επιτήδειους» και που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά, αντίθετα, να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές, να μεταφερθούν στους χώρους φιλοξενίας και να αντιληφθούν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι απολύτως αδιέξοδη.


Έκκληση προς εθελοντικές οργανώσεις
Η έκκληση απευθύνεται και προς τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους ώστε «να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στην έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους».

Ειδικότερα, ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ειδομένη ότι «υπάρχει ένα θέμα παραπληροφόρησης των προσφύγων και των μεταναστών, το οποίο διαπιστώσαμε με την κίνηση ομάδας ατόμων που πέρασαν τη συνοριακή γραμμή».

Είπε ότι «έχουμε στα χέρια μας φυλλάδια που δείχνουν ότι αυτή ήταν μια οργανωμένη κίνηση πάρα πολύ επικίνδυνη, έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που πέρασαν μέσα από χειμάρρους και ποτάμια».

«Γνωρίζουμε», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν και άλλα φυλλάδα που διανέμονται, με ψέματα, τα οποία λένε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην μπαίνουν στα πούλμαν τα οποία διαθέτει το ελληνικό κράτος, διότι δήθεν θα συλληφθούν και θα απελαθούν στην Τουρκία». «Όλα αυτά είναι ψέματα», υπογράμμισε ο Γ. Κυρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου