Στους 3.280 οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 3.280 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την απογευματινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα.

Σήμερα αναχώρησαν συνολικά 450 άτομα για το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, ενώ η μετακίνηση και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά προς άλλες δομές φιλοξενίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με στόχο τη μεταλύτερη αποσυμφόρεση του λιμανιού, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα αυτή τη στιγμή στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 φιλοξενούνται 1760 άτομα, της Ε-2 450 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1070 άτομα.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή έχει προγραμματίσει το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης εργατικά σωματεία και μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

"Στη χώρα μας το κίνημα υπέρ των προσφύγων αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα, εκφράζουν καθημερινά με πολύμορφους τρόπους την στήριξη και την συμπαράστασή τους στα δικαιώματα των προσφύγων" αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων και η ΠΕΝΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου