Τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο

Από τις 10 το πρωί συναντάται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το κουαρτέτο με αντικείμενο συζήτησης τα δημοσιονομικά μεγέθη. Αργά το βράδυ της Τρίτης το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδιδε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα των 3 δισ. ευρώ, ενώ νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, στην σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι των θεσμών και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συζητήσουν για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Την Δευτέρα το TPP είχε δημοσιεύσει το προσχέδιο συμφωνίας που βρίσκεται στο τραπέζι, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε όσα αφορούν τα δημοσιονομικά.

Η τελευταία κατά σειρά συνάντηση την Τρίτη αφορούσε στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα, ενώ δεν συμμετείχε το ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του οποίου αναμένεται να ενσωματωθεί από αύριο στις διαπραγματεύσεις. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου, μετέδωσε ότι δεν τα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που προτάθηκαν δεν έχουν γίνει δεκτά από την κυβέρνηση. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. 

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία συζήτησαν για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην Άνγκελα Μέρκελ πως οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει να συνυπολογιστούν στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης.


«Έχει γίνει δουλειά στην Ελλάδα»

Απαντώντας μέσω twitter σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ δουλειά και πλέον μπαίνουμε στο τελικό στάδιο».

Είπε ακόμη πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και του φορολογικού βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία ενώ παρέπεμψε στο Eurogroup της Παρασκευής όπου θα γίνει απολογισμός της έως τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου