Ενημέρωση προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Σε νέα ενημέρωση σήμερα θα προβεί η κυβέρνηση στην πύλη Ε2 του Πειραιά, προκειμένου να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες από το λιμάνι να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές

Το φυλλάδιο το οποίο δίνεται από τις αρχές στους πρόσφυγες ενημερώνει πως φτάνοντας στις δομές «φιλοξενίας» σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και τη δυνατότητα για όσους πληρούν τους όρους ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο στο κανάλι 1 του Πειραιά, για το θέμα των προσφύγων, που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι, είπε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. «Μας κατήγγειλαν» υπογράμμισε «ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει στο θέμα αυτό. Όμως ειδικά στο λιμάνι, ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία και καμία αρμοδιότητα. Παρ' όλα αυτά, από ανθρωπιστικής πλευράς, κάναμε τα πάντα για να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε» σημείωσε ο κ. Μώραλης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το λιμάνι θα φιλοξενούσε 1000 άτομα για 24 ώρες φθάσαμε να έχουμε περισσότερο από 4.500 άτομα παραπάνω από 1 μήνα στο λιμάνι. «Η εκτίμησή μου», κατέληξε ο δήμαρχος, «είναι ότι δεν πρόκειται να αδειάσει το λιμάνι, όπως λέγεται, σίγουρα όμως θα έχει μειωθεί αισθητά ο κόσμος που θα βρίσκεται εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου