Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας


«Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε επίσης ότι «Διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.
Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο Twitter: 
«Υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Α. Κόστα. Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω της τις πολιτικές λιτότητας».
«Διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή». 

Ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα ο οποίος ηγείται από τον Νοέμβριο του 2015 της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το Κουμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, κέρδισε τις εκλογές εκφράζοντας την αντίθεσή του στις πολιτικές της λιτότητας και επισκέπτεται στην Αθήνα σε μια κρίσιμη στιγμή για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ο Έλληνας και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Ο Αντόνιο Κόστα, έχει εκφράσει από τον Φεβρουάριο την πρόθεσή του, πέραν των προσφύγων που αναλογούν στην χώρα του από την ποσόστοση, να υποδεχτεί επιπλέον έως και 6.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση συνασπισμού της Πορτογαλίας, κατέθεσε πρόσφατα προϋπολογισμό για τον τερματισμό της ακραίας λιτότητας ο οποίος εγκρίθηκε, αλλά τον έφερε σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.

Εκτός από τις επαφές του κ. Κόστα θα γίνει συνάντηση και του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου