Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από Ελλάδα και θεσμούς ζητεί ο Σουλτς

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια - τόσο από την Ελλάδα, όσο και τους θεσμούς - ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο.

Ο Μ. Σουλτς υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις» και σημείωσε ότι υπήρξε ενημέρωση για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογράμμισε ότι μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι σ' όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο» και επανέλαβε ότι «Έλλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό». 

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα
Από την πλευρά του, ο Α. Τσίπρας, σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε ότι με τον κ. Σουλτς έχουν «κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Επόσης,έκανε σαφές ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν και τα οποία, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων. 
Ταυτόχρονα, ο ίδιος δείχνει ικανοποιημένος αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του « ο κ. Σουλτς συμμερίζεται την άποψη της ελληνικής πλευράς για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου