Ηχογραφούσε τον Τσίπρα ο Ψυχάρης;

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του, ίσως αποκάλυψε τι σήμαινε η φράση που είχε γράψει ο Σταύρος Ψυχάρης περί «χρυσών εφεδρειών» όταν αναφερόταν στις μυστικές συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής Ανατροπή, το βράδυ της Τρίτης, ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκάλυψε ότι ήταν αυτήκοος μάρτυρας της συνομιλίας του Σταύρου Ψυχάρη και του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πρετεντέρης είπε: «Ο πρόεδρος του Mega κ. Ψυχάρης με άρθρο του στην εφημερίδα Το Βήμα, έγραψε ότι ο νυν Πρωθυπουργός είχε συγκεκριμένα αιτήματα κατά προσώπων, μεταξύ αυτών και εγώ. Να απομακρυνθεί ο ένας να αναβαθμιστεί ο άλλος. Δεν διαψεύστηκαν. Εάν μια εξουσία είχε την στοιχειώδη ευαισθησία θα έπρεπε να σκίζει τα ρούχα της. Δεν είχαν την ευαισθησία να βγουν και να πουν ότι δεν έγινε. Που έγινε, γιατί ήμουν αυτήκοος μάρτυρας».

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, στις 28 Φεβρουαρίου, Το Βήμα ανέφερε για πρώτη φορά στο κεντρικό του άρθρο ένα ιστορικό μυστικών συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη, μιλώντας μάλιστα με λεπτομέρειες για την τελευταία μυστική τους συνάντηση η οποία αποτυπώθηκε με λεπτομέρειες στο μυαλό μιας γάτας Ιμαλαϊων «με τη μορφή ανεξιχνίαστου κώδικα».

Αφού το μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως ο Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Αλέξη Τσίπρα την διαγραφή των δανείων του και την διαμεσολάβηση για απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA από τον εκδότη, η απάντηση του κ. Ψυχάρη ήρθε άμεσα: «Το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

Στην ουσία τότε προαναγγέλθηκε η ύπαρξη ντοκουμέντων από την συνάντηση, κάτι που είχε φανεί και στο αρχικό κείμενο, από τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες με τις οποίες περιγραφόταν η συνάντηση.

Όσα είπε χθες ο Γιάννης Πρετεντέρης, ότι ήταν δηλαδή αυτήκοος μάρτυρας της συζήτησης του Πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη, σε συνδυασμό με τις «χρυσές εφεδρείες» με τις οποίες προειδοποιούσε πριν λίγο καιρό ο εκδότης και με δεδομένο ότι στο σπίτι που βρέθηκαν ήταν οι δυο τους και … μια γάτα, οδηγούν στο ερώτημα. Ο Σταύρος Ψυχάρης ηχογραφούσε την συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου