Στον Σκαραμαγκά επιθυμούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τον Πειραιά

Αυξομειώσεις παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλά άτομα από προσωρινές δομές έπειτα από ενημέρωση που είχαν από ομοεθνείς τους για τη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, μετακινούνται από μόνοι τους προς το λιμάνι, με την ελπίδα να βρουν και αυτοί μια θέση στην επόμενη προγραμματισμένη μεταφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες λιμενικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Yπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ομάδες μεταναστών γιεζίντι μετακινήθηκαν με ταξί από το Ελληνικό στον χώρο της Ε2 για να «ενωθούν» με άλλα μέλη της κοινότητας τους που ήδη είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταφοράς τους, στη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Χθες, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανέρχονταν σε 3.675 άτομα, ενώ σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το Λιμενικό, ο αριθμός αυτός ανήλθε περίπου σε 3.800 άτομα.

Σχετικά με τον Σκαραμαγκά, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ήδη έχει γεμίσει ο πρώτος τομέας χωρητικότητας περίπου 1000 ατόμων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η μεταφορά άλλων 1000 προσφύγων και μεταναστών στον δεύτερο τομέα.

Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει πως θα διαχειριστούν οι αρχές τους Σύρους και Αφγανούς, που μεταφέρονται στον συγκεκριμένο χώρο και έχουν ήδη συμμετάσχει σε μικροεπεισόδια στο λιμάνι και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε δεύτερη φάση θα γίνει ο διαχωρισμός τους.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται σε Μαλακάσα και Οινόφυτα ή σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κέντρο πόλης όπου υπάρχουν ξένες τράπεζες για να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού.

Χθες, ένα πούλμαν που βρέθηκε στην πύλη Ε-2 με προορισμό τη Μαλακάσα δεν επιβιβάσθηκε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου