Ακόμη 4 συλλήψεις αλληλέγγυων


Σε άλλες τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική αστυνομία - Παρουσία της ελληνικής αστυνομίας στην περιοχή της Ειδομένης - Νέες εντάσεις δημιουργήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ειδομένη, ανάμεσα στις αρχές της ΠΓΔΜ και σε πρόσφυγες - μετανάστες - Νέα ρήψη δακρυγόνων και χρήση πλαστικών σφαιρών κατά προσφύγων και μεταναστών από τις αρχές της ΠΓΔΜ.
Σε άλλες 4 συλλήψεις προχώρησε η ελληνική αστυνομία. Συνελήφθησαν τρία άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Το πρωί συνελήφθη μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.


Χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών από τις αρχές της ΠΓΔΜ στην Ειδομένη

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές της ΠΓΔΜ έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον προσφύγων και μεταναστών, όταν περίπου πενήντα άνθρωποι επιχείρησαν διαμαρτυρόμενοι να φτάσουν στον φράχτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε τραυματισμός ενός άνθρωπου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, έγινε και πάλι χρήση πλαστικών σφαιρών από τις αρχές της ΠΓΔΜ. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα κάποιοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου