Γαλλία: Συγκρούσεις σε διαδηλώσεις κατά της εργατικής μεταρρύθμισης

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας.


Τέσσερις νεαροί διαδηλωτές συνελήφθησαν, στο Παρίσι, επειδή «εκτόξευαν αντικείμενα και εξύβρισαν» τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επεισοδίων πριν από φοιτητική συγκέντρωση. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί εκτόξευαν δακρυγόνα και κροτίδες προς τους διαδηλωτές.


Στο Μονπελιέ, εκατοντάδες νέοι απέκλεισαν σήμερα πολλά λύκεια ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που επισκεπτόταν σήμερα το Μαντ, στα προάστια του Παρισιού, ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές, τους οποίους απομάκρυναν οι αστυνομικοί.



Στο στόχαστρο εκατοντάδων διαδηλωτών στην Τουλούζη, μπήκε ο πρόεδρος του μεγαλύτερου εργοδοτικού σωματείου της Γαλλίας. Σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρεν, οργανώθηκαν διαδηλώσεις έξω από καταστήματα McDonalds σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τη φοροαποφυγή και την παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» από τις πολυεθνικές.


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα μια σειρά από μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι αντιδράσεις. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν θεωρήθηκαν θετικά από τους φοιτητές και τους μαθητές, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου