Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο των Βρυξελλών



Ευρείας κλίμακας αστυνομική πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε κτίριο της περιοχής Etterbeek στη Βελγική πρωτεύουσα η οποία και εκκενώθηκε, όπως αναφέρει το Reuters και ΜΜΕ της χώρας.


Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, περίπου στις 13:30 (τοπική ώρα), δύναμη τουλάχιστον από 50 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί, αξιωματικοί του Εγκληματολογικού αλλά και οχήματα υπηρεσιών έκτακτων αναγκών απέκλεισαν το σημείο, ενώ παράλληλα σε γειτονικά κτίρια ακροβολίστηκαν και ελεύθεροι σκοπευτές. 


Λίγο αργότερα, το πρακτορείο Belga ανέφερε πως η επιχείρηση έχει λήξη, χωρίς ωστόσο να δίνει οποιαδήποτε πληροφορία τόσο όσον αφορά τον στόχο της όσο και την έκβασή της. Επίσης για το ίδιο θέμα δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, και κάποια επίσημη ανακοίνωση. 


Yπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή, συνελήφθη στη χώρα ο 31 ετών Βέλγος υπήκοος, Μοχάμεντ Αμπρινί , ως ύποπτος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι αλλά και στις πρόσφατες των Βρυξελλών. 



Το όνομα του Αμπρινί περιλαμβανόταν στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη καθώς, μάρτυρες κατέθεσαν πως τον είχαν δει να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου