Ανέφικτος ο στόχος της Ελλάδας για το πλεόνασμα, λέει η Λαγκάρντ

Tον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον. Το Ταμείο διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Σϋμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι βιώσιμος, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό.

«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση», ανέφερε προσθέτοντας ότι σε αυτό συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα, όπως είπε, χρειάζεται «σταθερότητα, βιωσιμότητα και εθνική κυριαρχία» και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη, το είδος των μέτρων, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο χρέος επισήμανε την ανάγκη για μία λύση η οποία θα αφορά τόσο στις λήξεις των ομολόγων, αλλά και στο ύψος των επιτοκίων και επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ περί της ανάγκης ύπαρξης δύο πυλώνων, στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα, (μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους). Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, απαιτούνται «ρεαλιστικές προσεγγίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου