Εμπλοκή συγγενών του Α.Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» υποστηρίζει ότι τα ονόματα του πεθερού του αδερφού του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Παγίδα και της νύφης του πρώην πρωθυπουργού, Ευτυχίας Παγίδα βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Να τοποθετηθεί η ΝΔ, ζητεί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι από τις ίδιες πηγές προκύπτει ότι ο Γιάννης Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης έπαιξε ρόλο στο να μην εντοπιστεί αρχικά ο Γιάννης Παγίδας. Ωστόσο, στην σχετική καταχώρηση υπάρχει δηλωμένη η διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Γεροβασίλη: Γι αυτό εξαφάνιζαν τις λίστες
«Δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και βάλλει κατά των κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου.

«Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Φάμελλος: Υπήρχε πέπλο σιωπής

«Πολλές αποκαλύψεις μας δείχνουν το κακό παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου. Αφορούν στο κύκλωμα των εκβιαστών, στο φαινόμενο Παπασταύρου, που είναι σε όποια λίστα και αν ανοίξεις, και τώρα αποκαλύπτονται και νέα στοιχεία, τα οποία επαληθεύουν για ποιους λόγους οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αξιοποιούσαν τις λίστες», δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1»ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Τόνισε ότι «υπήρχε ένα πέπλο σιωπής επειδή υπήρχαν παράλληλα κέντρα, που μετέφεραν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό και στήριζαν το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ τώρα πολλοί υπεύθυνοι για ανάλογες καταστάσεις όπως οι μίζες για τα όπλα έχουν περάσει την πόρτα των φυλακών».

H Όλγα Γεροβασίλη

Και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μετά από δημοσιεύματα που συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα». Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως «όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη».

«Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου