Συγκρούσεις ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές στον Πειραιά-videos-

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, τα οποία πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, κινήθηκαν προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους χωρίσουν.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά έχουν αποκλειστεί ενώ στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου έχει τοποθετηθεί κλούβα των ΜΑΤ για να μην υπάρξει νέα «συνάντηση» μελών από τις δύο συγκεντρώσεις. Ανάλογα μέτρα της αστυνομίας έχουν ληφθεί και έξω από το λιμάνι του Πειραιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό προκειμένου να μην επιχειρήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν πορεία προς τους χώρους λιμανιού.

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει πως μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον χώρο της κινητοποίησης στην πλατεία Κοραή και πριν προλάβουν να ανοίξουν τα πανό τους, δέχτηκαν επίθεση από 30-50 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Χ.Α., το λόγο πήρε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.












Δολοφονική επίθεση χρυσαυγίτη σε τηλεοπτικό συνεργείο (vid)

Χρυσαυγίτης επιτέθηκε με λοστό σε τηλεοπτικό συνεργείο, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής




Το κάλεσμα από τον «Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά»

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 8 Απρίλη, 5μμ, Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ενάντια στη συγκέντρωση μίσους της Χρυσής Αυγής

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλεί για άλλη μια φορά σε συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών/ριων, με τίτλο “ενάντια στην Ισλαμοποίηση του Πατρίδας μας”, στα Γραφεία-ορμητήρια τους στην εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου.

Στοχοποιεί για άλλη μια φορά, εκείνους τους ανθρώπους που στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στον Πειραιά και που το τελευταίο διάστημα δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση από την κυβέρνηση, το κράτος και τα ΜΜΕ, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαμορφώσουν τους όρους δυσφήμισης των προσφύγων, ώστε να εκκενώσουν το λιμάνι.

Μετά την ψήφιση της συμφωνίας της ντροπής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, που νομιμοποιεί την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθιστά την Ελλάδα τη χώρα εκείνη που πρώτη κατέλυσε τη Συνθήκη της Γενεύης προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις μεταναστών/ριων, ήδη από την Περασμένη Δευτέρα. Μετά την ευθεία περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η καταστρατήγηση του δικαιώματος στο άσυλο, όπου ήδη διεθνείς οργανισμοί και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει ως απαράδεκτη και αντιανθρωπιστική. Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα πέτυχε μια “διπλωματική νίκη”, όταν πρωταγωνιστεί σε ανταλλαγές ανθρώπων, απελάσεις, κλειστά σύνορα, φράχτες, συρματοπλέγματα, φυλακές προσφύγων.

Έρχεται η Χρυσή Αυγή να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στη ρατσιστική δυστοπία της περιόδου, που ήδη έχει διαμορφώσει η Ευρώπη και η Κυβέρνηση. Επί της ουσίας, εξυπηρετεί για άλλη μια φορά τα σχέδια αποτροπής και καταστολής που απεργάζονται οι “από πάνω”.

Σε πείσμα αυτής της δυστοπίας, υπάρχει και ο δικός μας κόσμος, εκείνος που ξεδιπλώνεται στις πλατείες και στις γειτονιές. Ο κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αυτοοργάνωσης, όπου απέναντι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να “εξαφανίσει” τους πρόσφυγες σε απομονωμένα και μεγάλα κέντρα κράτησης, εμείς διεκδικούμε την ορατότητα τους στη πόλη, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας.

Με αυτήν την έννοια, οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Λιμάνι, λέγοντάς τους ότι όσοι μείνουν εκεί δεν θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για άσυλο είναι ακόμη ένας τρόπος στην προσπάθεια που κάνει η ίδια να τους κάνει αόρατους. Είναι οι ίδιοι πρόσφυγες εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν το λιμάνι, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα τους στείλουν σε στρατόπεδα όπως της Χίου και αλλού. Ενώ όταν μόλις πρόσφατα κάποιοι δέχτηκαν να μεταφερθούν από τον Πειραιά στα στρατόπεδα του Κατσικά στα Γιάννενα ή στη Μαλακάσα, αρνήθηκαν να κατέβουν από τα πούλμαν μόλις αντίκρισαν ότι αυτοί οι χώροι αντί για ανοιχτοί ήταν κλειστοί με φρουρούς στις εισόδους και πρόχειρες σκηνές.

Οφείλουμε να μην αφήσουμε απροστάτευτους τους πρόσφυγες απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, να περιφρουρήσουμε το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που χτίσαμε μαζί με τους πρόσφυγες, να ηγεμονεύσουνε οι δικές μας αξίες.

Να εκπέμψει η λάμψη της ισότητας και της ελευθερίας, απέναντι στο σκοτάδι του μίσους και του ρατσισμού.

Καλούμε τους αντιφασίστες/ριες, τους τοπικούς συλλόγους, τους φορείς, τα εργατικά σωματεία του Πειραιά, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των προσφύγων, να επιλέγουν πώς και που θέλουν να ζήσουν. Να σταθούν στο πλευρό τους, απορρίπτοντας εν τη γένεσει της, οποιαδήποτε κατασταλτική μεθόδευση εκκένωσης του λιμανιού από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου