Διαψεύστηκε η ελπίδα των τραπεζών ότι εχθές θα έμπαιναν χρήματα στο MEGA


Παρά τις διαβεβαιώσεις για ΑΜΚ κατά 22,5 εκ ευρώ, αβέβαιη παραμένει η πορεία του καναλιού.Τα καλά νέα από τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων του MEGA είναι ότι συμφωνήθηκε να προχωρήσει η εταιρία σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,5 εκ. ευρώ. Επίσης η πλευρά Μπόμπολα που μέχρι τώρα διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση καλύπτοντας ένα μέρος του ποσοστού της, ενώ η πλευρά του Πάνου Ψυχάρη δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ. Ωστόσο και οι δυο μεγαλομέτοχοι του MEGA, Μπόμπολας και Ψυχάρης, δήλωσαν ότι θα διευκολύνουν με τη στάση τους την είσοδο νέων επενδυτών.

Πέραν αυτών τίποτα άλλο. Διότι πρώτον και την προηγούμενη φορά είχαν γίνει δηλώσεις από τους ίδιους (όχι φυσικά οι ίδιες), αλλά δεν τηρήθηκαν. Και δεύτερον και σπουδαιότερο, εχθές οι τράπεζες και πιο ειδικά η Alpha Bank περίμεναν να μπουν κάποια χρήματα. Κάτι τέτοιο όμως, δεν συνέβη! Που σημαίνει ότι η κατάσταση – επιεικώς μιλώντας, δεν έχει αλλάξει.

Το κανάλι εξακολουθεί να είναι στον «αέρα»… Με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, προκειμένου να καταλήξει σε μία πρόταση και στη συνέχεια σε ένα business plan. Αυτή η διαδικασία αναμένεται, όπως έχει ήδη γραφεί, να διαρκέσει περίπου δύο μήνες… Χωρίς και πάλι κανείς να είναι βέβαιος ότι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος θα καταλήξει βάσει των στοιχείων που θα έχει μελετήσει σε θετική εισήγηση και να προχωρήσει.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος σε αυτή τη φάση να βάλει χρήματα, χωρίς να γνωρίζει ότι θα πάρει τηλεοπτική άδεια το MEGA. Ως εκ τούτου, εκτός όλων των άλλων στοιχείων που μελετά με τους συνεργάτες του ο Φιλιππόπουλος, θα λάβει υπόψιν του και τον παράγοντα του κόστους της τηλεοπτικής άδειας που θα προκηρύξει η κυβέρνηση – ίσως, την ερχόμενη εβδομάδα. Ενώ δεκάδες είναι οι λεπτομέρειες που μπορεί να ανατρέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και τη θετική διάθεση του ενδιαφερόμενου Φιλιππόπουλου. Για παράδειγμα, από το πόσο θα «κουρευτούν» τα χρέη προς τους ήδη υπάρχοντες εκδότες, έως το ύψος των αποζημιώσεων που θα πρέπει να πληρώσει σε όσους εργαζόμενους απολύσει. Ενώ δεν είναι αμελητέος ο παράγοντας ΕΣΗΕΑ, με την έννοια ότι δεν θα αποφευχθούν κάποιες κινητοποιήσεις στο σταθμό… Που για τον επιχειρηματία θα σημαίνει κόστος!

Τέλος να σημειωθεί ότι οι τράπεζες έχουν δεσμεύσει και τις εισφορές προς το ΙΚΑ και όπως είναι γνωστό και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου