Διαγράφονται από μέλη της ΕΣΗΕΑ Μαλέλης-Πορτοσάλτε,επίπληξη Τρέμη αθώος Πρετεντέρης

Ποινές διαγραφής και επιπλήξεις επέβαλε το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ σε δημοσιογράφους για την αντιδεοντολογική στάση που κράτησαν κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος.
Συγκεκριμένα, ποινή διαγραφής 18 μηνών επιβλήθηκε στον Σταμάτη Μαλέλη, γενικό διευθυντή ενημέρωσης του ΣΚΑΪ. 

Στον Άρη Πορτοσάλτε από την άλλη πλευρά επιβλήθηκε ποινή διαγραφής ενός έτους ενώ στον Νίκο Κονιτόπουλο αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6», με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο (μη μέλος της ΕΣΗΕΑ), επιβλήθηκε ποινή διαγραφής έξι μηνών. 

Επίπληξη έλαβαν η Όλγα Τρέμη, η Μαρία Σαράφογλου, ο Μανώλης Καψής και η Μαρία Χούκλη, ενώ δεν διαπιστώθηκε παραβίαση της δεοντολογίας για τους, Γιάννη Πρετεντέρη και Δημήτρη Οικονόμου.

Δηλώσεις Μαλέλη

Ο Σ. Μαλέλης θέλησε με άρθρο του να δείξει την αντίθεσή του στην απόφαση της ΕΣΗΕΑ, λέγοντας: «από ότι μαθαίνω το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και για καθαρά πολιτικούς λόγους, να με διαγράψει προσωρινά από το σωματείο μας. Ο λόγος ότι ο ΣΚΑΙ στον οποίο είμαι διευθυντής ειδήσεων πήρε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου». 

«Θεωρώ την απόφαση της πλειοψηφίας:

• Αντιδημοκρατική που μοναδικό στόχο έχει το χτύπημα της ελευθεροτυπίας 
• Επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε καθεστωτικές λογικές ποινικοποιώντας την αντίθετη άποψη
• Μεροληπτική γιατί δεν εκλήθη κανείς που υπερασπιζόταν το ΟΧΙ, ακόμη και από αυτούς που κατηγορούσαν συναδέλφους τους σαν γερμανοτσολιάδες
• Αυταρχική αφού κάνοντας επίδειξη δύναμης στέλνει μηνύματα στους δημοσιογράφους 
• Διχαστική αφού δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα των δημοσιογράφων σε μία περίοδο που κινδυνεύουν άμεσα τα δικαιώματα τους
• Εμπαθής και κατευθυνόμενη αφού είναι γνωστές οι απόψεις μου που ενοχλούν την στρατευμένη πλειοψηφία του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού

Είναι σαφές ότι χωρίς ταλαντεύσεις θα συνεχίσω τον αγώνα μου για πλουραλιστική ενημέρωση και θα πολεμήσω τους επίδοξους μιμητές του Ερντογάν. Επίσης θα συνεχίσω την αποκάλυψη όλων αυτών των κύκλων που πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη ζωή. Όσοι νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με μεθόδους άλλων εποχών πλανώνται πλάνην οικτράν» τονίζει ο Σταμάτης Μαλέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου