Ο Κάμερον παραδέχτηκε συμμετοχή σε offshore

Πέντε μέρες μετά τα Panama Papers, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν είχε μετοχές στην offshore στην οποία εμφανιζόταν ο πατέρας του, Ιάν, με αξία 30.000 λίρες
Ο Κάμερον είχε πουλήσει τη συμμετοχή του πριν γίνει πρωθυπουργός, το 2010, και υπογράμμισε πως είχε πληρώσει όλους τους προβλεπόμενους φόρους από την πώληση.

Τις προηγούμενες μέρες, το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ο Κάμερον ή μέλη της οικογένειάς του έχουν σε αυτή τη φάση ή προβλέπεται να έχουν στο μέλλον κέρδη από συμμετοχή σε offshore.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο ITV News, ο βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι στο παρελθόν, πριν ανέβει στην ηγεσία, ήταν μέτοχος στο trust Blairmore, ως διευθυντής του οποίου εμφανιζόταν στα Panama Papers ο (εκλιπών, πλέον) πατέρας του.

Μαζί με τη σύζυγό του, «είχαμε 5.000 μετοχές του Blairmore Investment Fund, τις οποίες πουλήσαμε τον Ιανουάριου του 2010» είπε ο Κάμερον.

«Πλήρωσα φόρο»

«Πλήρωσα φόρο επί των μερισμάτων, υπήρξε κέρδος όμως χαμηλότερος από τα όρια του φόρου εισοδήματος κεφαλαίων, οπότε δεν καταβλήθηκε τέτοιος φόρος» είπε ο Κάμερον.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κάμερον αναμένεται τις επόμενες μέρες να δημοσιοποιήσει και τις φορολογικές του δηλώσεις τα τελευταία χρόνια, όπως ζητούσαν η αντιπολίτευση και οι επικριτές του.

Η offshore που διαχειρίζοταν ο πατέρας του είχε, σύμφωνα με τον ίδιο, στόχο να «διευκολύνει όσους ήθελαν να επενδύσουν σε μετοχές και εταιρείες σε ξένο νόμισμα», κυρίως σε δολάρια, υπογραμμίζοντας πως «δεν είχε να κάνει με φοροαποφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου