Μυστικοί πράκτορες στα Panama Papers

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, μυστικοί πράκτορες, ανάμεσα τους και της CIA, εμπλέκονται στα Panama Papers
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «μυστικοί πράκτορες και πληροφοριοδότες τους, χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες της Mossack Fonseca», ώστε να «καλύψουν τις δράσεις τους». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «οι πράκτορες χρησιμοποιούσαν εταιρίες - κέλυφος».

Στη λίστα βρίσκονται ονόματα ανθρώπων , που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο όπου ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ διευκόλυναν μυστικές πωλήσεις όπλων στο Ιράν σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των αμερικανών ομήρων και τη χρηματοδότηση των ανταρτών Κόντρας στη Νικαράγουα. 

Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο πρώην υπεύθυνος μυστικών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, Sheikh Kamal Adham, ο οποίος σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ήταν «στέλεχος - κλειδί της CIA στην Μέση Ανατολή» κατά τη δεκαετία του 1970. Τα έγγραφα του Παναμά  αποκαλύπτουν ότι πελάτες της Fonseca ήταν επίσης «εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον τριών χώρων όπως η Σαουδική Αραβία, η Κολομβία και η Ρουάντα», αναφέρει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου