Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι ΟΛΠ και ΟΛΘ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το πρωί εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ενώ σήμερα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως το γεγονός ότι η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ανέφεραν ότι δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, ενώ υπογράμμισαν ότι εκκρεμεί απόφαση επί σχετικής ενστάσεως που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι σε αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο Plaza όπου συνεδρίαζε η Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΛΠ, προκειμένου να εγκρίνει αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, αλλά και τη νέα σύμβαση παραχώρησης για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Μόλις έφτασαν στην είσοδο του ξενοδοχείου, τα ρολά κατέβηκαν και μπροστά τους παρατάχθηκαν άνδρες των ΥΜΕΤ, κλείνοντάς τους τον δρόμο.

Ένταση επικράτησε όταν οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να παραστούν στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, οι οποίοι συνεδρίαζαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, προκειμένου να εγκρίνουν την τροποποιημένη σύμβαση με την COSCO, αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος.

Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας να συναντήσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.Στη σημερινή συνεδρίαση των μετόχων του ΟΛΠ εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, ενώ το θέμα που αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ αλλά και την εκλογή νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα εξεταστούν σε νέα συνεδρίαση των μετόχων, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου