Δευτερεύουσας σημασίας το χρέος, διαμηνύει ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης

«Δευτερεύουσας σημασίας» χαρακτήρισε το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της Bundesbank, Τζενς Βάιντμαν, καλώντας την Αθήνα να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
«Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι δευτερεύουσες, καθώς η εξυπηρέτηση του χρέους δεν αποτελεί το πιεστικότερο πρόβλημα της Ελλάδας» τόνισε ο γερμανός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Αυτό που προέχει για την Ελλάδα - συνέχισε - είναι η τήρηση του προγράμματος και «ο τρόπος να σταθεί ξανά στα πόδια της».

Κριτική στον Ντράγκι
Ειδική μνεία έκανε και στις επιλογές του Μάριο Ντράγκι, παρατηρώντας ότι ορισμένες αποφάσεις της ΕΚΤ παραβιάζουν τα όρια μεταξύ της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχίσει να είναι επεκτατική, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη σταθερότητα των τιμών.

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον «ισχυρό άνδρα» της ΕΚΤ, ο Βάιντμαν διευκρίνισε ότι «ορισμένες φορές έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια δύσκολα ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου